Σε ποια φαγητά ταιριάζουν τα πιο γνωστά βότανα και μυρωδικά






Λατρεύουμε το φαγητό, είτε στο σπίτι είτε σε ένα καλό εστιατόριο. Ψάχνουμε τρόπους να κάνουμε τα πιάτα μας πιο νόστιμα και γευστικά για να ικανοποιήσουμε τους ουρανίσκους μας. Προσθέτουμε πολλά υλικά και συστατικά για να πάρουν γεύση και άρωμα. Τι είναι καλύτερο, λοιπόν, από μερικά βότανα και μπαχαρικά;

Μυρωδικά μπορούμε να βρούμε στην ελληνική γη, στον κήπο μας, στη γλάστρα αλλά και παντού στην αγορά. Δίνουν μοναδικό άρωμα, υπέροχη γεύση και αναλόγως το πιάτο, βγάζουν και κάτι διαφορετικό. Μερικά είναι πολύ κοινά, ωστόσο, δεν ξέρουμε να τα χρησιμοποιούμε όλα σωστά.



Ποια μυρωδικά λοιπόν ταιριάζουν σε κάθε φαγητό;

Ας δούμε πού πάνε τα 10 πιο συνηθισμένα μυρωδικά, όπως τα διαβάσαμε στο Διαδίκτυο:

Βασιλικός: Μπαίνει ως καρύκευμα σε σάλτσες όπως η ναπολιταίν και το πέστο. Είναι τέλειος για σαλάτες και πίτσα αλλά και ως διακόσμηση σε ένα πιάτο (ζυμαρικά, ριζότο), καθώς είναι ευωδιαστός.

Ρίγανη: Πάει παντού. Την χρησιμοποιούμε από τις σαλάτες, μέχρι τα ψητά κρέατα και ψάρια.


Μαϊντανός: Είναι ιδανικός για τα καλοκαιρινά, λαδερά φαγητά, σαλάτες κ.α.

Δυόσμος: Δίνει δροσερή γεύση στα γεμιστά και στα ντολμαδάκια και όπου πάει ρύζι.

Θυμάρι: Έχει ζεστή και πικάντικη γεύση. Μπορείς να το βάλεις από σαλάτες μέχρι σάλτσες, στα ψητά φούρνου ή σχάρας, πουλερικά, ψάρια, ριζότο κτλ.

Μέντα: Αρωματίζει υπέροχα σάλτσες, ντρέσινγκ για σαλάτες και μαρινάδες. Μπορείς να την προσθέσεις και σε γλυκά.

Μαντζουράνα: Έχει φίνο άρωμα και πάει τέλεια με κολοκυθάκια, θαλασσινά και σαλάτες, καθώς έχει γεύση λεμονάτη.

Δάφνη: Δεν μπορούμε να φανταστούμε φακές χωρίς δάφνη. Πάει σε ζωμούς και σάλτσες και ταιριάζει με το ξίδι.

Φασκόμηλο: Πάει σε κρεατικά με λευκή σάρκα και σε σαλάτα με φακές. Σαν αφέψημα είναι τέλειο για τον χειμώνα.

Δεντρολίβανο: Δίνει άρωμα στα ψάρια αλλά και σε κρεατικά. Ταιριάζει στις πατάτες φούρνου και στα ψητά λαχανικά.

bovary.gr

https://hellas-now.com/se-poia-fagita-tairiazoyn-ta-pio-gnosta-votana/
Previous Post
Next Post

post written by:

0 comments: