To κρεμμύδι είναι φυτό, γνωστό και με τα ονόματα κρόμμυον ή Άλλιον το κοινό.
Το κρεμμύδι είναι λαχανικό με επιστημονική ονομασία Άλλιο το κρόμμυο (Allium cepa) και πιθανή προέλευση από τη νοτιοανατολική Ασία.
Σε αυτό το βίντεο που ακολουθεί ο συγκεκριμένος άντρας κόβει το κρεμμύδι με μια ιδιαίτερη τεχνική που δεν επηρεάζει τα μάτια και δεν τα κάνει να κοκκινίζουν!
Διατροφικά στοιχεία
Τα κρεμμύδια είναι χαμηλά σε θερμίδες αλλά πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα.
Το κρεμμύδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της υγείας του ανοσοποιητικού, την παραγωγή κολλαγόνου και την απορρόφηση σιδήρου. Είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από ασταθή, επιβλαβή μόρια, που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες.
Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένου του φυλλικού οξέος και της βιταμίνης Β6. Αυτά παίζουν βασικούς ρόλους στον μεταβολισμό, την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και την λειτουργία των νεύρων.
Επίσης, το κρεμμύδι είναι μια καλή πηγή καλίου, ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει στα εξής:
κυτταρική λειτουργία
ισορροπία υγρών
μετάδοση νευρικών σημάτων
νεφρική λειτουργία
μυική σύσπαση
Κρεμμύδι: Οφέλη για την υγεία
Καρδιά
Τα κρεμμύδια περιέχουν αντιοξειδωτικά και ενώσεις που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καταπολεμώντας τη φλεγμονή και μειώνοντας τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης.
Περιέχουν μεγάλη ποσότητα κερσετίνης. Αυτή είναι ένα φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες, που μειώνει την υπέρταση.
Το κρεμμύδι είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και περιέχει τουλάχιστον 17 τύπους φλαβονοειδών.
Τα κόκκινα κρεμμύδια, συγκεκριμένα, περιέχουν ανθοκυανίνες (φυτικές χρωστικές της οικογένειας των φλαβονοειδών) οι οποίες δίνουν στα κόκκινα κρεμμύδια το βαθύ τους χρώμα. Αυτές προστατεύουν από τον διαβήτη και ορισμένους τύπους καρκίνου.
0 comments: