Έφτιαξαν κρέας μέσα σε ρύζι





Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται, το ίδιο συμβαίνει και με την πίεση στο περιβάλλον. Τουλάχιστον μεταξύ των στρεσογόνων παραγόντων είναι η παραγωγή τροφίμων, ειδικά οι τεράστιες εκτάσεις γης και νερού που απαιτούνται για την καλλιέργεια της κτηνοτροφίας.

Κορεάτες επιστήμονες έχουν εφεύρει μια νέα υβριδική τροφή, που αποτελείται από κύτταρα βοείου λίπους και μυών που αναπτύσσονται μέσα σε κόκκους ρυζιού.



Το αποτέλεσμα μοιάζει με έναν περίεργο συνδυασμό κιμά και ρυζιού, από ροζ, κολλώδεις κόκκους. Όμως, σύμφωνα με μια ομάδα με επικεφαλής τον βιομοριακό μηχανικό Sohyeon Park του Πανεπιστημίου Yonsei, το mash-up είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά .
Η διαδικασία συνεπάγεται την επικάλυψη κόκκων ρυζιού με ζελατίνη ψαριών και ένζυμα κατάλληλα για τρόφιμα για τη διευκόλυνση της προσκόλλησης και της ανάπτυξης των κυττάρων. Στη συνέχεια, τα βλαστοκύτταρα των μυών και του λίπους αγελάδας σπέρνονται σε αυτούς τους κόκκους, καλλιεργούνται για 9 έως 11 ημέρες, με αποτέλεσμα υβριδικό ρύζι με αυξημένη σφριγηλότητα και ευθραυστότητα, παράλληλα με σημαντική ώθηση στην περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίπος – 8% περισσότερη πρωτεΐνη και 7% περισσότερο λίπος από το ακατέργαστο ρύζι.

«Φανταστείτε να λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε από το ρύζι πρωτεΐνης που καλλιεργείται σε κύτταρα», λέει ο Park . «Το ρύζι έχει ήδη υψηλό επίπεδο θρεπτικών συστατικών, αλλά η προσθήκη κυττάρων από το ζωικό κεφάλαιο μπορεί να το ενισχύσει περαιτέρω».Το ρύζι που έχει εγχυθεί με βόειο κρέας αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα μυών και λίπους αγελάδας

Είναι σημαντικό ότι αυτή η μέθοδος για να παράγει κανείς κρέας μέσα σε ρύζι αποδίδει σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα σε σύγκριση με την παραδοσιακή παραγωγή βοείου κρέατος, καθιστώντας την μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση. Επιπλέον, το κόστος για τους καταναλωτές εκτιμάται ότι είναι ένα κλάσμα αυτού του βοείου κρέατος.

Πέρα από τα θρεπτικά και περιβαλλοντικά οφέλη του, το υβριδικό κρέας / ρύζι προσφέρει συναρπαστικές γαστρονομικές δυνατότητες, εισάγοντας μοναδικά γευστικά προφίλ που προέρχονται από μύες και λίπος βοείου κρέατος.Το υβριδικό ρύζι είχε σημαντικά υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λίπος από το μη επεξεργασμένο ρύζι.

Όσον αφορά το μέλλον, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη διύλιση των διαδικασιών παραγωγής για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της επεκτασιμότητας, με πιθανές εφαρμογές που κυμαίνονται από την αντιμετώπιση της σπανιότητας τροφίμων και την τροφοδοσία, έως τη κάλυψη της τροφής του στρατού και τα διαστημικά τρόφιμα. Καθώς η έρευνα προχωρά, αυτή η καινοτόμος προσέγγιση υπόσχεται επανάσταση στην παγκόσμια παραγωγή και βιωσιμότητα τροφίμων.

https://hellas-now.com/eftiaxan-kreas-mesa-se-ryzi/
Previous Post
Next Post

post written by:

0 comments: